Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

torstai 22. lokakuuta 2015

Suomen suurimmat laskettelukeskukset


Ylläs

Sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 150 km napapiirin pohjoispuolella. Ylläs on Suomen suurin hiihtokeskus rinteiden lukumäärällä (63), korkeuserolla (465 m) ja rinnekilometreillä (53 km) mitattuna. Ylipitkä ja Jättipitkä nimiset rinteet ovat Suomen pisimmät, eli 3000 metriä. Noin puolet rinteistä on valaistuja ja lumetettuja.

Ylläksellä on hyvät vapaalaskumahdollisuudet ja latuverkosto ja maastohiihtokohteena alue on yksi Suomen parhaista.

Lapsille Ylläksellä on tarjolla lasten oma hiihtomaa, pomppurinne, seikkailumetsä, formulamäki, tenava- ja perherinteet sekä koulurinteet.

Maailmancup-rinne on kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hyväksymä Super-G ja syksyrinne.



Levi

Levi taas on markkinaosuudella ja lipunmyynnillä mitattuna Suomen suurin laskettelukeskus. Suomen tehokkain hissi- ja lumetusjärjestelmä takaa hyväkuntoiset rinteet koko laskukauden ajaksi. Hissejä lapsille löytyy 10 ja hiihtokoulu on myös suosittu.

Rinteitä on 43, joista 17 on valaistu.

Levi on kansainvälisesti tunnettu keskus jokavuotisen maailman cupin osakilpailun vuoksi.

Ruka

Rinteitä on 34, joista 30 on valaistu. Hiihtopäiviä kertyy ainoana hiihtokeskuksena Suomessa parhaimpina vuosina yli 200. Rukan oheispalvelut ovat kattava tarjonta vaate- ja välinekaupoista ravintoloihin ja urheiluaktiviteetteihin.

Keskus on Suomen alppi- ja freestylemaajoukkueiden virallinen treenikeskus.

Hissiliput käyvät myös muutaman tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Pyhälle.


Tahko

Tahko on markkinaosuudeltaan neljänneksi suurin hiihtokeskus. Tahko on tunnettu vilkkaasta after skistä. Pehkubaari, Tirol ja Syvärin kunkku ovat suosittuja after ski paikkoja. Rinteitä on 23. Tahkolla on myös muita aktiviteetteja, kuten kylpylä, golfkenttä, maastopyöräilyä ja ratsatusta. Sijaitsee Kuopion Nilsiässä.

Himos

Himoksen laskettelukeskus sijaitsee Jämsässä. Se on Suomen suurimmista keskuksista eteläsuomalaisille lähin. Himos on yksi nopeimmin kasvavista suomalaisista hiihtokeskuksista, ja lipunmyynnillään Suomen 5. suurin. Rinteitä on 21.







 





















https://fi.wikipedia.org/wiki/Levi


http://www.lumipallo.fi/2014/01/28/top-5-suomen-suurimmat-hiihtokeskukset/


http://www.yllas.fi/laskettelu

http://www.himos.fi/


Tuovi, Santra ja Leevi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti