Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

perjantai 22. elokuuta 2014

Jälleen tien päällä, tällä kertaa Lieksassa!


Tänään matkustimme Lieksaan, ja minä sain tehtäväkseni toimia ryhmämme oppaana koko reissun ajan. Kahdeksalta aamulla lähdimme Nurmeksesta kohti naapurikaupunkia.

Ensimmäinen kohteemme oli Mätäsvaarassa sijaitseva vanha molybdeenikaivos (molybdeeni on tärkeä osa jaloteräksen valmistuksessa), joka avattiin ennen toista maailmansotaa. Sotien jälkeen kaivos suljettiin, ja vuosien saatossa osa siitä täyttyi sadevedellä. Ajatelkaapa sitä, että kaivoksessa on vettä noin 100 metrin syvyyteen asti, ja luolia siellä on noin kuuden kilometrin verran.(http:// www.sukellus.info) Nykypäivänä ei kaivoksella paljon toimintaa näy. Sinne on rakennettu esim. esiintymislava, jossa pidetään Lieksan Vaskiviikkojen aikaan pari konserttia.                            
 Kävimme kaivosalueella mm. pimeässä luolassa, joka oli varmasti mieluinen kohde meille kaikille. Ihailimme myös erästä suurta hiidenkirnun tapaista reikää kalliossa. Valitettavasti sen historia on minulle täysin tuntematon. Tietääkö joku sen historiasta tarkemmin? Kierreltyämme aikamme oli aika jatkaa seuraaviin kohteisiin.

                                                            Mätäsvaaran kaivos. Kuvat: Pirita 

Matka jatkui siis Lieksaan, kosken riippusillalle, jonne Mätäsvaarasta on matkaa reilut 30 kilometriä. Kun olimme saaneet katsella maisemia tarpeeksi, ajoimme keskustan läpi Lieksan satamaan. Kävimme katsomassa autolauttaa ja sataman aluetta yleensäkin. Viimeisenä ohjelmassa meillä oli kiertää Pielispolku. Pitkospuut johdattivat meidät pienelle 0,8 kilometrin kävelylle. Reissun loputtua kipaisimme vielä pikaisesti ABC:lla "huoltotauolla", josta sitten hurautimme autolla takaisin Nurmekseen.

                                                                         Lieksan koski

                                                                  Pielispolku. Kuvat: Pirita

1 kommentti: