Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 20. marraskuuta 2018

Ella & Outi Edinburghissa!



Vanhaan kaupunkiin tutustumista ja museokäynti


Viime viikolla maanantai oli Ellalla vapaa ja Outi pääsi töistä kahdelta, joten sen jälkeen lähdimme kiertämään vanhaa kaupunkia. Törmäsimme siellä katutaiteilijaan, joka piirsi meistä karikatyyrit sekä skotlantilaiseen säkkipillin soittajaan. Myöhemmin eksyimme myös Greyfiars Kirkyard- nimiselle hautausmaalle, josta illalla asunnolla luimme sen olevan yksi maailman eniten kummittelevin hautausmaa.




Tiistaina Outi oli aamusta kahteen töissä ja Ellalla oli ripsihuolto Outin työpaikan läheisyydessä, joten näimme töiden jälkeen ja matkasimme kohti keskustaa ja National museum of Scotlandia. Siellä oli näytillä mm. täytettyjä eläimiä, vuosisatojen vaatteita, Skotlannin historiaa sekä tieteen historiaa. Sen jälkeen Ellalla oli ensimmäinen koulutus töihin liittyen.




Keskiviikkona meillä molemmilla oli taas samaan aikaan vapaapäivät, joten lähdimme tutkimaan lähellä olevaa Royal Botinic Gardenia. Siellä oli paljon oravia, puluja sekä kuningattaren muistopuutarha, jossa oli pieni vaatimattoman näkönen talo, mutta se oli sisältä hyvinkin erikoinen. Talon seinät olivat päällystetyt simpukoilla sekä katto kävyillä. Puutarhan jälkeen lähdimme vielä kävelemään rannalle keräilemään simpukoita.
 




Loppu viikko Ellalla meni töissä torstaista sunnuntaihin ja Outilla oli vapaa viikonloppu. Silloin hän kävi vielä rannalla kävelemässä sekä keskustassa shoppailemassa.


Terveisiä aurinkoisesta Edinburghista!

Ella & Outi 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti