Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 6. marraskuuta 2018

Ella & Outi Edinburghissa













Terveisiä Edinburghista!


Hellurei! Lähdimme matkaan kohti Skotlantia maanantaina 29.10. Menimme junalla Helsinkiin, josta lensimme Amsterdamin kautta Edinburghiin. Matka meni hyvin lukuunottamatta, että Ellalla meinasi matka tyssätä jo Amsterdamiin eri väristen hiusten takia, kuin passissa. Olimme perillä lentokentällä ilta kymmeneltä, josta sovittu taksikyyti kuljetti asunnolle. Asunnolla meitä odotti Taro Espoosta (kämppis).


Seuraavana aamuna tapasimme meidän yhteyshenkilön, joka vei meidät ostamaan linkkakortit ja sen jälkeen jäimme suoraan pyörimään keskustaan sekä osasimme jopa kotiin ominneuvoin bussilla. Liikenteeseen meni hetki totutellessa, koska autot ajavat "väärällä" puolella tietä. Lisäksi ruokakaupassa käyminen on aikaa vievää kaikkien uusien ruokamahdollisuuksien vuoksi. Sää on ollut usein pilvinen, vaikka alkupäivinä aurinkokin paistoi. Muutamina päivinä myös tihkuttanut vettä, mutta ei suinkaan kokopäivää onneksi. Lämpimämpi täällä on olla kuin Suomessa!


Outi työskentelee The Manna house nimisessä kahvila-leipomossa ja Ella Tiger Lily- nimisessä ravintolassa. Ekat työpäivät olivat molemmilla keskiviikkona ja Outilla työt alkoivat jo kello 9. Eka päivä hänellä meni vain kuunnellessa ja tiskejä laittaessa. Sen jälkeisinä päivinä hän on päässyt palvelemaan asiakkaita ja tekemään kahveja.  Ellalla on suurin osa työvuoroista ollut illalla eli alkanut yleensä vasta klo 18, joten olemme eläneet täysin eri rytmeissä. Hän on päässyt oppimaan ravintolan perustöitä sekä tarjoilemaan ruokaa asiakkaille, jota kautta hän on oppinut mitä ruokia ravintolassa tarjoillaan ja miltä ne näyttävät.


Kun olemme löytäneet yhteistä aikaa, ollemme käyneet Calton Hillissä, mikä on isokukkula, jonka päällä on torni jonne voi kiivetä ja mistä näkee koko Edinburghin. Rahaa on myös saatu jo menemään shoppailuihin, suurimmaksi osaksi Primarkiin. Kävimme myös viime viikolla Grantonissa kävelemässä metsässä ja rannoilla.







Palailemisiin täältä Edinburghista!

Ella & Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti