Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 27. marraskuuta 2018

Ella & Outi Edinburghissa


Joulun odotusta Edinburghissa

Viime viikko molemmilla työpainoitteisesti. Työvuorot sattuivat niin ettei yhteistä vapaa-aikaa juuri ollut. Outilla menee töissä hyvin, englanniksi palvelemnen sujuu jo aika mutkitta ja asiat alkaa olla hallussa aika hyvin. Erona Suomessa työskentelyyn on "small talk", joka Outilta ei kyllä ihan irtoa. Muiden työskentelyä seuratessa siihen kiinnittää paljon huomiota, että osa työntekijöistä juttelee asiakkaille paljon ja kyselee päivän kuulumisia ja jotkut asiakkaatkin aloittavat keskusteluja. Vähän puuttuu vielä rohkeutta lähteä kokeilemaan kahvien tekoa enemmän, koska se on vaikeampaa kuin miltä näyttää:D Päivien kiireys vaihtelee tosi paljon, ensin saattaa olla hiljaista pitempään ja kohta on talo täynnä väkeä. Asiakkaat ovat onneksi todella ymmärtäväisiä, jos ei ihan heti ymmärrä mitä he yrittävät tilata. Yksi päivä töissä kävi myös muutama suomalainen asiakas, jotka yllättyivät iloisesti, kun heille tiskin takaa suomeksi joku vastasi:)


Ellalla töissä on ollut kiireistä. Hän on oppinut tunnistamaan kaikki päivä- ja iltaruokalajit ja osaa kertoa niistä asiakkaille. Valitettavasti ruokalistat vaihtuivat tämän viikon alusta, joten hänellä menee taas vähän aikaa opetella uudet listat. Ellalla oli viimeinen koulutus tiistaina Montpeliersin kouluttajan Klaran kanssa ja keskiviikkona hän teki koulutuksen loppukokeen läpäisten sen. Montpeliers on ketju, johon kuuluu hotelleja, baareja, ravintoloita ja clubeja ympäri Skotlantia. Ella on nyt täysin koulutettu työskentelemään Tiger Lilyssä. Tiger Lily on suosittu paikka ruokailuun ja drinkeille lapsesta vaariin. Ravintolassa on kaksi isoa baaria ja alakerrassa on clubi. Viikonloppuisin monet ihmiset tulevat päiväteelle ystäviensä tai perheen kanssa. Silloin heille maistuvat teen seurana "teetarjottimet" jotka sisältävät voileipiä, skonsseja sekä pieniä leivonnaisia. 



Princess streetin varrelle on avattu joulumarkkinat, josta löytyi niin syotävää ja juotavaa kuin matkamuistoja ja muutama huvipuistolaite. Siellä kävimme perjantaina illasta Outin päästyä töistä. Kävimme myös katsomassa maisemia 60 metrin korkeudessa alla näkyvässä Star Flyer-laitteessa. 
Täällä kun ei talvella lunta yleensä sada markkinoilla oli myynnissä tekolunta, joka turposi veden lisättyä pilvimäiseksi hötöksi. Sää oli aika sateinen ja viileä viime viikolla. 



Lauantaina näimme muita täällä olevia suomalaisia. Sunnuntaina menimme Edinburghin linnaan. Linnassa oli paljon historiallisia näyttelyitä niin Edinburghin kuin Skotlannin historiaan liittyen. Esillä oli myös Skotlannin kruunun jalokivet, joita ei valitettavasti saanut kuvata. 


"Talviset" terveiset täältä Edinburghista!

Ella & Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti