Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Bilbao

Pohjois-Espanjassa sijaitseva Bilbaon kaupunki, on turistikohteena kasvava. Pohjoismaissa asuville Bilbao on vielä melko uusi tuttavuus. Itse palasin Bilbaosta viime viikonloppuna, vietettyäni siellä kuusi viikkoa työssäoppien. Työskentelin Bilbaon suosituimman nähtävyyden, Guggenheim-museon Bistrossa tarjoilijana. Kuuden viikon aikana kerkesin tutustua kaupunkiin, ihmisiin ja kulttuuriin hyvin.
 Kohteena Bilbao on täydellinen taiteesta, kulttuurista ja infrastruktuurista kiinnostuneille henkilöille joille rantaloma ei ole välttämätön (kyllä sieltä silti rantakin löytyy). Bilbao eroaa etelä-Espanjan kohteista kuten Fuengirolasta suuresti. Bilbaossa luonto on lähellä, ja vain noin kahden kilometrin päässä keskustan vilinästä voit mennä rauhoittumaan metsäpoluille, ja nähdä matkan varrella lehmiä, lampaita ja aasejakin!
Kaupungin läpi kulkee joki joka laskee Atlanttiin. Joen yli kulkee monia siltoja, joista kuuluisin on erikoisen ulkomuodon omaava Zubizuri.
Bilbaon rakennukset ovat upeita kivitaloja, ja värejä on laidasta laitaan. Ruokapaikkoja ja kahviloita on Espanjan kulttuurille tavanomaisesti joka nurkalla, ja muun muassa kahvin nauttiminen on näkyvä osa koko maan tapoja.
Suuri ja huomionkiinnittävä Guggenheim-museo on Bilbaossa vierailevalle "must"- vierailukohde. Jo pelkästään rakennuksen ulkonäkö luo paljon vetovoimaa ja mielenkiintoa vierailla itse taidenäyttelyissä. Vaikka näimmekin Guggenheim-museon joka päivä, osasi sen ulkomuoto silti ällistyttää kerta toisensa jälkeen. Kävimme myös itse syömässä museon Bistrossa, ja kyseisen kokemuksen jälkeen voin suositella Bistroa todella lämpimästi jokaiselle Bilbaossa vierailevalle. Parempaa ruokaa en ole ravintolassa ennen saanut!
Bilbaoon lähtiessäsi kannattaa sinun pakata mukaan sekä aurinkolasit että sateenvarjo, sillä sää voi vaihdella useastikkin päivässä sateisesta aurinkoiseen ja toisin päin! Mutta vaikka sään sanotaankin vaihtelevan laidasta laitaan, voi onni silti olla myötä ja aika mennä nauttiessa Espanjan auringon paisteesta ja lämmöstä. :) Hyvää kesän alkua!

P.s
Jos kiinnostus Bilbaota kohtaan heräsi, voi lisää käydä lukemassa vielä täällä! > www.bilbaonmatkaajat2.blogspot.fi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti