Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Matkailun trendit 2017

Matkanjärjestäjän TUI:n mukaan etenkin nämä seuraavat ilmiöt kiinnostavat matkailijoita tänä vuonna.

1. Ekologisempi lentomatkailu
Lentämistä kehitetään koko ajan hiilitehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Uuden EcoDemostrator 757 -koneen koelennoilla on testattu uusia tekniikoita, joilla voi parantaa ilmailun energiatehokkuutta ja vähentää melu- ja hiilidioksidipäästöjä.


2. Snacking
Snacking matkan tarkoituksena on napsia matkan aikana erilaisia elämyksiä. Eri kohteiden yhdistäminen yhdellä matkalla esim. ensi kesän TUI:n  uutuskohteesta Montenegrosta on helppo matkustaa vaikka vuokra-autolla naapurimaihin. Toinen yhdistelmälomauutuus on Sri Lanka +  Malediivit.

3.Risteilyt
Vaikka täällä Suomessa valmistetaankin luksusristeilijöitä maailman vesille ja Itämeren risteilyt ovat suosittuja, niin Välimerelle kovin moni ei ole vielä päässyt risteilemään ja se on muutumassa. Risteilylaivat ovat kuin kelluvia kaupunkeja, joista löytyy löytyy palveluja ravintolavalikoimista vesipuistoihin ja koripallokenttiin, mm. WonderCruises tarjoaa tällaisia risteilypaketteja

4. Lomahyggeily
On siis matkan suunnittelua ja haaveilua vaikka omassa kodissa kynttilän valossa viltin alla. Onhan se matkasivustojen selailu ja oman unelmaloman suunnittelu aina niin ihanaa. Onko teille miten tuttua puuhaa? Me ainakin myönnetään.

5. Hyvä olo ja terveys
Yhä useampi matkailija tahtoo lomallakin pitää yllä hyvää kuntoja ja terveyttä. Monilla hotelli valinnassa onkin tärkeää, että sieltä löytyy kattavat hyvinvointipalvelut ja aktiviteetit mm. TUI:n Magic Life ja Robinson -hotellit vastaavat tosi treenaajan tarpeisiin.

6. Kaupunkilomat
Kustannustehokkuutta ja lyhyempää lomaa kannatetaan enemmän. Vaikka Euroopan suurkaupunkeihin voi lähteä pienellä budjetilla viikonloppureissulle. Katuruokaa, katumuotia, katutaidetta... kaikki tämä on edelleen suosittua.


7. Juomamatkat
Erilaiset viinitilavierailut sekä oluiden, pienpanimoiden ja pubien metsästys ympäri maailmaa on kasvattanut suosiotaan. Vuonna 2017 käsityönä tehdyt ja lähellä tuotetut juomat, sekä retket tislaamoihin ovat hyvin kysyttyjä.


8. Määränpäänä juhlat
Itse tapahtumiin matkustaminen esim. urheilu- ja musiikkitapahtumiin ovat tosi suosittuja. Vuonna 2017 suosio juhlamatkoihin kuten vaikka häitä tai syntymäpäiviä koskien tulevat lisääntymään.


9. Jakaminen ja Suosittelu
Mielipiteet eri matkailutuotteista/ palveluista muodostetaan nykysin aika pitkälti sosiaalisessa mediassa, missä kaikki jakavat kokemuksiaan ja suosituksiaan. Loma inspiraatiot tulevat monesti vaikkapa Youtube-videosta tai blogipostauksesta. Jaettu loma, paras loma!


Meidän mielestämme monet olivat aika yllättäviä. Etenkin nuo kaupunkilomat. Aika tiukille kyllä menisi jos pitäisi kiertää Pariisi viikonlopussa. On nuo kaiken kattavat risteilytkin vähän erikoisia. Emme kyllä itse olisi monta viikkoa vain yhdellä risteilijällä.
 Mitkä noista trendeistä houkuttelisivat teitä eniten ja miksi?




http://www.tui.fi/inspiration/matkailun-trendit/




Jasmin Simpura ja Annika Tarnanen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti