Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 2. toukokuuta 2017

¡Hola!




Paluu arkeen koitti tänään. Palasin siis kouluun kahden kuukauden tauon jälkeen, jotka vietin ihanan Espanjan auringon alla. Olin Fuengirolassa tekemässä kuuden viikon toppijakson (toppi=työharjoittelu). 
Harjoittelupaikkani oli turistikirkko ja toimipaikkana oli pääosin Los Pacosissa sijaitseva Pacosin Majakka.
Ohjaajani Asta Turunen toimii turistikirkon lapsi- ja nuorisotyöntekijänä, ja hän oli minun mentorini tämän kuusiviikkoisen ajan. Parempaa ohjaajaa tai toppipaikkaa en kyllä olisi voinut toivoa. :)





Tehtäviini kuului mm. osallistuminen maanantaisin pidettävään koululaisten iltapäiväkerhoon, torstain perhekerhoon (vanhemmat, pääasiassa äidit, tulevat sinne pienten lastensa kanssa), perjantai-illan nuorteniltaan sekä sunnuntain jumalanpalvelukseen. Kerhoissa pääasiallinen tehtäväni oli suunnittelun ja valmisteluiden lisäksi askarrella yhdessä lasten (ja vanhempien) kanssa, seurustelu, pelailu ym. "viihdyttäminen", iltapalojen laitossa auttelu, sekä tiskit ja siivous. 













Kerhojen lisäksi sain tutustua myös muunlaiseen seurakunnan toimintaan, mm. Manos Abiertasin hyväntekeväisyys/kirpparityöhön (ihmiset tuovat Manosille lahjoituksena vaatteita ja tavaraa, jossa ne lajitellaan; osa menee myyntiin ja osa lahjoituksena eteenpäin) sekä evankeliumien jakamiseen Gordoban lähellä sijaitsevien kylien asukkaille. 

Osallistuin myös espanjankielen opetukseen noin pari kertaa viikossa.






Leirillä oli myös olympialaiset, jossa tietysti myös avajaiset.
Haimme vaatteet lainaksi Manosilta.
Viimeisenä viikonloppuna olin mukana nuorten leirillä, jonne pääosin yhdessä Astan kanssa suunnittelimme kahden päivän ohjelmat sekä olin mukana myös tekemässä sinne tarvittavia ostoksia ja hankintoja. 

Erittäin monipuolinen ja ihana kokemus Espanjassa. Aika siellä kului kuin siivillä, mutta en voi kuin lämpimästi suositella jokaiselle jolle vain avautuu mahdollisuus lähteä kansainväliseen vaihtoon, niin älä edes epäröi. Nämä ovat juuri niitä elämän parhaita hetkiä, joissa oppii sekä itsestään että muista ihmisistä kaikkein eniten. Itsekin tutustuin siellä moniin ihaniin ihmisiin, joista jää varmasti ystäviä loppuelämäksi. 

Tarkemmin toppimisestani voit lukea osoitteessa http://toppituristikirkossa.blogspot.fi/ jonne päivitin kuulumisiani viikottain. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti