Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Culinary posse Kolilla 6.5

Lauantai 6.5 vierailimme Culinary- ryhmän kanssa Kolilla. Ryhmässä oli porukkaa Virosta, Espanjasta, Saksasta, Itävallasta ja Ranskasta. Lähdimme aamulla klo 9.00 Niskalasta kohti Kolia ja olimme siellä perillä n. klo 10.00.
Saavuttuamme Kolille lähdimme miltei heti kohti Akka- ja Ukko-Kolia, joissa opastimme. Oli ilo nähdä kaikkien vieraittemme ilmeet kun olimme Ukko-Kolilla, kaikkien suut loksahti auki maiseman takia. Suurin osa espanjalaisista vieraistamme ei ollut ikinä edes nähnyt lunta niin se oli heille todella suuri kokemus. Kun kierros Kolilla oli ohi menimme Luontokeskus Ukkoon katsomaan Kolista kertovan elokuvan Mustarinta. Elokuvan jälkeen kahvittelimme ja juttelimme vielä tovin luontokeskuksessa ja sen jälkeen suuntasimme metsähallituksen nuotiopaikalle syömään eväitämme.

Nuotiolla oli tunnelmaa, kaikki istuimme nuotion ympärillä juttelemassa toisillemme. Kun oli aika alkaa grillaamaan makkaraa ja käristämään vaahtokarkkeja niin opetimme muutamalle vieraallemme huudahtuksen " Ny grillataa! " ja he lausuivat sen täydellisesti. Voisin sanoa, että itselle jäi parhaiten mieleen se kun kaikkien piti laulaa jokin laulu omalla kielellään. Se oli todella kaunista kuulla kuinka hyvin he lauloivat omalla kielellään! Me lauloimme pitkän pohdinnan jälkeen Paula Vesalan Tequilan ja pitää sanoa, että se meni hyvin vaikka en omistakkaan mitään järjen kaunista lauluääntä. Kun olimme syöneet ja rupatelleet, niin siivosimme nuotiopaikan ja klo 15.00 suuntasimme takaisin Joensuuhun. Matkalla lisäsimme toisiamme Facebookissa kavereiksi ja jatkoimme vain laulamista koko matkan autoissamme. Mikään kotiin paluumatka ei ole tuntunut niin mukavalta mitä se oli! Olimme perillä Joensuussa n. klo 16.00 ja pitkän mutta unohtumattoman päivän jälkeen pääsimme kotiin.

Paljon tuli opittua, koettua ja nähtyä, ISOT KIITOKSET SIITÄ!

Koko Culinary- ryhmä poseeraamassa Akka- kolilla. Photo By Laura Paananen
Näkymää Kolilta! Photo By Tanja Gromov
Oppaat Tanja ja Laura
Photo By Ara Hayrabedian


                                



1 kommentti:

  1. Onpa kiva kuulla että meidän kansallismaisemamme teki ulkomaalaisiin vaikutuksen! :)

    VastaaPoista