Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 23. toukokuuta 2017

Jatko-opintomahdollisuudet matkailualalla

Ammattikoulun jälkeen osa opiskelijoista suuntautuu suoraan työelämään, kun taas osa haluaa jatkaa opintojaan. Oman alan, miksei täysin toisenlaisenkin alan opintoja voi jatkaa joko ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Mahdollisuus jatkaa kouluttautumista matkailualalla onnistuu molemmissa väylissä. Ammattikorkeakoulusta valmistuu restonomiksi ja yliopistossa pääsee opiskelemaan pääaineena matkailututkimusta. 

Restonomikoulutus

Valintatapoja on kaksi, pelkkä valintakoe tai koulumenestys ja valintakoe. Restonomikoulutus kestää noin 3,5 vuotta. Koulu toteuttaa opetuksen ammattikoulun tavoin päiväopetuksena. Restonomikoulutuksessa oppii suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan erilaisia matkailupalveluja. Opiskelet majoitus- ja ravitsemispalvelujen perustaidot, suoritat anniskelu- ja hygieniapassin sekä ensiapukurssin. Opintoihin sisältyy myös kieliä, kansainvälisyyttä ja yrittäjyysopintoja. Koulutuksessa on mahdollisuus syventyä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtamiseen. Pääset myös tutustumaan esimiestehtäviin niin koulussa kuin aidossa työympäristössä. Osan opinnoista tai työharjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.

Koulutuksen opintojen laajuus on 180 op ja täydentävän osaamisen opintojen laajuus 30 op. Tutkintoon kuuluu 30 opintopisteen harjoittelu ja opinnäytetyö. Valmistuessasi olet matkailualan ammattilainen ja voit toimia asiantuntija- ja esimiestehtävis tai perustaa vaikkapa yrityksen. Halutessasi voit pyrkiä myös ammatilliseen opettajakoulutukseen.

Matkailututkimus yliopistossa  

Matkailututkimus on hyvin ainutlaatuinen oppiaine Suomessa, sillä sitä voi opiskella pääaineena vain Lapin yliopistossa. Koulutukseen valitaan valintakokeen perusteella. Koulutus perustuu tieteeseen ja uuden tiedon luomiseen matkailuun liittyvistä kysymyksistä. Opiskelijalle annetaan mahdollisuus tarkastella matkailuilmiötä monitieteisesti ja kriittisesti usealta eri kantilta. Moniin opintojaksoihin sisältyy hankeyhteistyötä, erilaisia tilaisuuksia ja yhteyksiä työelämään. Yhteiskunnallinen vuorovaikutus on siis vahvasti opinnoissa mukana. Opintojen aikana pääsee myös vaikuttamaan matkailuelinkeinoon ja matkailualan kehittämisessä. Yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 op eli noin kolme lukuvuotta. Maisterin tutkinnon laajuus on 120 op eli noin kaksi lukuvuotta lisää kandidaatin tutkinnon päälle.

Matkailututkimusta voi opiskella myös hyödyllisenä sivuaineena, jos on kiinnostunut matkailusta ilmiönä ja haluaa olla tietoinen sen syistä ja seurauksista. Syksyllä 2017 Joensuusa alkaa uusi kansainvälinen matkailumarkkinoinnin ja johtamisen englanninkielinen maisteriohjelma. Tarkoituksena on houkutella opiskelijoita Euroopasta ja Aasiasta, ja koulutukseen voi hakea myös suomalaiset tradenomit, restonomit tai muut vastaavan koulutuksen suorittaneet.

Milja & Sanna Le 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti