Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 23. toukokuuta 2017

Kaksoistutkinto

Eli siis jos olet hakemassa jatko-opiskelemaan, ja haluat suorittaa ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon, kaksoistutkinto on sinulle juuri se oikea vaihtoehto. 

Kaksoistutkinnossa sinun on opiskeltava vähintään niitä neljää lukion oppiainetta, jotka kirjoitat sitten ylioppilaskokeissa. Voit suorittaa myös koko lukion oppimäärän, jolloin kaksoistutkinnosta tulee kolmoistutkinto. Samaan aikaan lukio-opiskelujesi kanssa käyt siis valitsemaasi ammatillista tutkintoa.  

Lukio-opinnot ovat normaalisti sijoitettu lukuvuoteen yhtenä jaksona, mutta esimerkiksi poikkeuksena meidän ikäryhmällä, ensimmäisenä vuonna lukiotunnit olivat joka keskiviikko, mutta toisena ja luutavasti myös kolmantena vuonna lukiotunnit ovat sijoitettu lukuvuoteen yhdeksi jaksoksi. 

Ensimmäisen vuoden syksyllä-talvella opiskelimme matematiikkaa, englantia, äidinkieltä ja tieto- ja viestintätekniikkaa. 
                                                         Kuva: ©Mari Huovila

Talvella-Keväällä opiskelimme kemiaa, fysiikkaa, ruotsia ja terveystietoa.  
                                                         Kuva: ©Mari Huovila

Pakollisiin oppiaineisiin kuuluu ensimmäiset kurssit matematiikasta, äidinkielestä, ruostista, englannista, fysiikasta, kemiasta, terveystiedosta ja tieto- ja viestintätekniikasta.
Lukiossa on myös valinnaisia aineita tai kursseja joilla voit hyväksilukea lukio-opintoja. Yksi hyvin suosittu valinnainen kurssi on tanssia ne perinteiset Wanhat eli vanhojentanssit.

Lukiopäivät kestävät noin 8 tuntia silloin kun ne olivat keskiviikkoisin, eli ensimmäisen opiskeluvuotemme aikana. Koulu alkoi klo 8:00 ja loppui klo 15:30. Tunnit kestivät 90 minuuttia, koska jokaista ainetta oli kaksi tuntia peräkkäin. Saman aineen tunnit pidimme yhteen, jonka jälkeen pääsimme puolen tunnin välitunneille. Ruokailemaan pääsimme 4 ensimmäisen tunnin jälkeen.

Sitten kerromme hieman omia kokemuksiamme ja mielipiteitämme kaksoistutkinnosta.
Meidän mielipide kaksoistutkinnosta on se että raskastahan se on käydä tavallaan kahta tutkintoa samanaikaisesti, mutta kyllä siihen tottuu. Luulemme, että toinen vuosi olisi hieman ''helpompi'', sillä on lukiojaksot, eikä siihen väliin tule sitten ammattikoulusta tehtäviä ja testejä samalla vaan voi keskittyä pelkästään lukioon. Eli siis suosittelemme kaksoistutkintoa kaikille niille joilla on motivaatiota ja jaksamista käydä kahta tutkintoa samaan aikaan!😊

Tekstin kirjoittajat: 

Tiia Kuokkanen & Mari Huovila










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti