Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 16. toukokuuta 2017

Lemmikin kanssa matkustaminen



Travel with Pets dog cat pets pet
Lemmikin kanssa matkustettaessa on huomioitava monia asioita esimerkiksi rokotusten sekä mikrosirumerkinnän tai tatuoinnin tulee olla voimassa. Eri kuljetusyhtiöillä on erilaisia sääntöjä lemmikeiden kanssa matkustamisesta. Matkustaminen voi olla lemmikille stressaavaa, joten kuljetuskoppaan tai – häkkiin olisi hyvä laittaa lemmikille tuttuja leluja sekä esimerkiksi viltti, jossa on lemmikille tuttuja hajuja.

Juna on yleensä lemmikeille melko miellyttävä matkustustapa, eikä se myöskään aiheuta stressiä lemmikille kovin usein. Junassa on erikseen koiratunnuksella merkittyjä paikkoja sekä joissain junissa on myös lemmikkieläinvaunu. Koiria lukuun ottamatta lemmikkien tulee matkustaa kuljetuskopissa. Lemmikit voivat matkustaa myös makuuvaunussa jos koko hytti on varattu samalle seurueelle. Lemmikki ei voi matkustaa junassa yksin. Junalla matkustettaessa lemmikin tulee olla sisäsiisti sekä asianmukaisesti rokotettu.

Lemmikin voi ottaa useimmille laivoille silloin, kun kyseessä on reittimatka. Koirat on pidettävä laivalla kytkettynä ja koiran omistajan kuuluu vahtia koiraa kokoajan. Jotkut reittimatka-risteilyt ovat kiellettyjä koirilta. Esimerkiksi Tallinnaan liikennöivä Linda Line hyväksyy koirat laivalle häkeissä tai kuonokopalla varustettuina. Eckerö Linellä lemmikin kanssa voi matkustaa lemmikeille varatuissa hyteissä tai autokannella. Laivojen kansilla on lemmikeille varattu hiekkalaatikko.

 Lentomatkat aiheuttavat usein eniten stressiä lemmikeille. Lentomatkustaminen voi olla meluisaa, ja lämpötilat lastiruumassa vaihtelevat säästä riippuen. Jotta voit tarjota positiivisen matkustuskokemuksen lemmikillesi, varmista lemmikkisi matkustuskykyisyys näissä olosuhteissa. Erittäin kylmä sää aiheuttaa myös rajoituksia lemmikkien matkustamiseen. Ennen lentoa on käytävä eläinlääkärillä tarkistamassa lemmikin kunto, jotta tietää onko lemmikki matkustuskuntoinen. Lyhytkuonoisten eläinten, kuten bulldogien, boksereiden, kiinanpalatsikoirien tai persialaisten kissojen, voi olla vaikea sopeutua tiettyihin lämpötiloihin, ja niillä voi olla hengitysvaikeuksia. Joillain lennoilla lemmikki voi matkustaa matkustamossa. Lentoyhtiö tekee usein kuitenkin poikkeuksia jos lennolle on menossa esimerkiksi opaskoira. Joillain lennoilla lemmikki voi matkustaa matkustamossa, jos lemmikin ja kantokopan yhteenlaskettu paino ei ylitä kahdeksaa kiloa, muissa tapauksissa lemmikit matkustavat ruumassa.
koiralomallaiStock_000016506589Small
                                                                                                                               

 

 

 

 

1 kommentti:

  1. Finnairilla lemmikin saa ottaa matkustamoon, jos on pieni koira, joka mahtuu penkin alle ja paikan on varannut ajoissa :)

    VastaaPoista