Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

torstai 18. toukokuuta 2017

Opi ja koe maailmalta

Tylsistyttääkö räntäsade ja koulun penkillä istuminen? Haaveiletko matkustamisesta ja tutustumisesta erilaiseen kulttuuriin? Lähde kv-vaihtoon!





Työharjoittelu ulkomailla houkuttaa monia; lomailua ja auringonpaistetta. Sitäkin se on, mutta on asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon sekä ennen että jälkeen lähdön ja tietysti myös topin aikana.
Olethan suorittanut koulutehtäväsi huolella, eikä luvattomia poissaoloja ole kertynyt, sillä nämä voivat olla esteenä lähdöllesi. Lisäksi edellyttää, että olet täysi-ikäinen.
 






Ensiksi on päätettävä paikka minne mennä; se voi olla oman toiveen mukainen tai myös koululla on yhteyksiä eri maihin, joihin voit lähteä tekemään topin. Harjoittelupaikkoja on esim. Virossa, Espanjassa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Irlannissa ym. Euroopan maissa. Voit lähteä myös Japaniin tai Kiinaan, mutta nämä vaativat jonkin verran kohdemaan kielitaitoa.


Kv-ohjaajan kanssa käydään läpi paperit; sopimukset, vakuutusasiat, Otsakorven tukihakemus, mahdollinen ruokarahahakemus sekä ennakkotehtävä, jossa tutustutaan kohdemaan kulttuuriin. On myös otettava huomioon tarvitseeko ottaa rokotuksia tai tehdä muita esivalmisteluita matkaa varten esim. hakea viisumi (Aasia). Koululla sinulle luodaan blogipohja ennen vaihtoon lähtöä. Saat myös android tabletin mukaasi, jolla voit päivittää blogiasi harjoittelun ajan.


Harjoittelun alussa allekirjoitetaan kaikki tarvittavat paperit mm. sopimus ja sovitaan tulevien viikkojen työtehtävistä. Paikasta riippuen, tarvitset todennäköisesti ainakin englantia ja olisi hyvä oppia vähintään perussanoja tai lauseita kohdemaan kielellä. Tee työsi huolellisesti, sillä harjoittelun päätteeksi toppi-ohjaaja arvioi työsi ja saat täyttää arviointilomakkeen. Voit antaa lomakkeen heti harjoittelun alussa tai harjoittelun päätteeksi omalle ohjaajallesi.





Palattuasi koululle, ota selvää, mistä olet jäänyt jälkeen. Luultavasti joudut tekemään itsenäistä opiskelua, sekä jonkunnäköisen esitelmän maasta, jossa olit. Kv-ohjaajan kanssa pidetään keskustelu, jossa käydään läpi arviointi sekä muut jälkikäteen hoidettavat asiat.



Mikäli innostusta löytyy ja tarjoutuu mahdollisuus, lähde ihmeessä, se on varmasti ainutlaatuinen kokemus, josta jää hyvät muistot ja oppeja loppuiäksi!



Satu Pu & Jenna R
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti