Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 23. toukokuuta 2017

Lontoo

Lontoo on omasta kokemuksestamme mahtava lomakohde. Olemme käyneet molemmat Lontoossa toinen kesällä neljä päivää ja toinen syksyllä viikon. Omia huomioitamme kaupungista on, että siellä on hyvin vaihteleva sää.

kuva 1. Kuva havainnollistaa säätä erinomaisesti sitä nimittäin ei ole muokattu. Yhtäkkiä saattaa ruveta satamaan.

Liikkuminen Lontoossa onnistuu julkisia liikenteitä käyttäen, yleisimmät julkiset mitä käytetään ovat linja-auto ja metro. Metroilla liikkuminen saattoi aluksi olla hankalaa, mutta kun muutaman kerran on hyppinyt asemien välillä, sen taitaa jo moitteettomasti.

kuva 2.


Yleisimmät nähtävyydet mitä turistit käyvät katsomassa ovat ehdottomasti Big Ben, Tower Bridge ja London Eye. Vaikka monilla onkin käsitys, että nämä kohteet ovat vain kävelymatkan päässä, niin se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Muita kuuluisia nähtävyyksiä ovat Birmingham Palace ja Stonehenge (,joka on esihistoriallinen monumentti).




kuva 3. Big Ben 


kuva 4. London Eyesta otettu kuva

Lontoossa on nähtävän lisäksi paljonkin koettavaa. Namco Funscape on Lontoon suurin viihdekeskus, josta löytyy esimerkiksi erilaisia pelejä, keilailua, pakohuone ja siellä voi myös järjestää juhlia. Lontoossa on yllättävän paljon museoita, yhteensä 350. Toinen meistä on käynyt Madame Tussauds -savitaidemuseossa. Sieltä löytyvät esimerkiksi Yhdysvaltojen entisen presidentin Barack Obaman ja F1 - kuskin Lewis Hamiltonin savipatsaat. Lisänä Lontoosta löytyvät Sherlock Holmesin ja Twinings - teeyhtiön museot (,joissa haluaisimme ehdittomasti käydä).

Suosittelemme lämpimästi kaikille Lontoossa käymistä, sitä ei voi olla kokematta!


Made by: Niki Heikkonen and Carita Snellman.












1 kommentti:

  1. Tätä oli kiva lukea, koska Lontoo on minulle tärkeä paikka :) Tulee muistoja mieleen!

    VastaaPoista