Matkailuopiskelijoiden blogi

Riverian Niskalan yksikön matkailuopiskelijat kirjoittavat matkailusta ja kv-vaihdoistaan kuulumisiaan tässä blogissa. Tervetuloa lukemaan!

tiistai 2. toukokuuta 2017

Jäätie tutuksi tapahtumassa

Palataan vielä hetkeksi talvisiin maisemiin täältä kevään keskeltä. 5.4 sunnuntaina vuonislahden kyläseura järjesti jo toista kertaa jäätie tutuksi tapahtuman vuonislahden rannalle.Toiminnallista puuhapäivää oli viettämässä Pielisen molemmilla rannoilla useita satoja ihmisiä. Tarkoituksena oli markkinoida Jäätietä ja saada ihmisiä vierailemaan sekä Vuonislahden, että Kolin päässä.  Molemmilla rannoilla oli järjestetty tekemistä. Hevos- ja koiravaljakkoajeluja, moottorikelkkaajelut, makkaranpaistoa, telttakahvila, lapsille lumikakkujen tekoa, sekä kyläläiset ovat järjestäneet myös pienimuotoisen potkuri- ja luistinvuokraamon. Vuonislahden ja Kolin välillä on hiihtoladut, moni tahtoikin hiihtää kauniissa säässä kolille, evästellä ja tulla takaisin vuonislahteen.
Minun työnkuvaani kuului asiakaskyselyiden tekeminen ja asiakkaille aktiviteeteistä kertominen.

Tietoa jäätiestä:
 Euroopan sisävesien pisin jäätie yhdistää noin 270 asukkaan Kolin kylän ja noin 250 asukkaan Vuonislahden kylän. Kesäaikaan verrattuna jäätie lyhentää kylien välistä ajomatkaa yli 50 km. Helmi-maaliskuussa jäätien merkitys korostuu, kun hiihtolomalaisten myötä asukasmäärät moninkertaistuvat.
Jäätiellä liikkuu enimmillään noin 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

 Henkilön VuonisLife kuva. Hevosajelulla jäätiellä.
Henkilön VuonisLife kuva.Tyytyväiset asiakkaat kahvilla

Iloista kesän odotusta lukijoille!

1 kommentti: